Седница ученичког парламента

image-0-02-05-03d91b7cfb776008561eb3452b5dbc1051a10ee12f15884df5bea7a18b5d60a6-V

На данашњој конститутивној седници Ђачког парламента СТШ „Вожд Карађорђе“ у Лебану  присуствовало је 22 ученика и координатор Ђачког парламента.

Дневни ред седнице:

  1. Акција „Чеп за хендикеп“;
  2. Хуманитарна акција, помоћ за Јасмину Терезић;
  3. Пројекат „ђачки кутак“.
  • На иницијативу ученице Анице Здравковић, донешена је одлука да Акција „Чеп за хендикеп“ заживи и у нашој Школи. Идеја је да ученици сакупљају чепове у кутији, како би их даље рециклирали и тиме помогли деци са посебним потребама широм Србије.
  • Хуманитарну акција, помоћ за Јасмину Терезић (која је оболела од рака) предложила је Марта Станковић, такође члан Ђачког парламента. Марта је овим предлогом показала да је нашим ученицима свест о томе колико је хуманост важна на високом нивоу. Чланови Ђачког парламента предложили су да у ходнику школе поставимо кутију за прикупљање помоћи.
  • Чланови Ђачког парламента су конкурисали за прокекат, који су уочили на сајту Унија средњошколаца Србије. Њихов пројекат под називом „Ђачки кутак“ носи идеју да оплемене део дворишта школе. Кључна ствар приликом озелењивања и оплемењивања школског дворишта јесте укључивање ученика у активности које доприносе развијању креативности, самоиницијативности, подизању свести о заштити животне средине. Ученици ће укључивањем у пројекат у вези са озелењивањем развијати поштовање према урађеном, а и биће поносни на креацију која носи њихов лични печат.

Поменути предлози су једногласно усвојени.

20.10.2016. године

Јелена Стојилковић